Nervosa, Wolf’s hunger, War-head, Nemesis i Jenner 23. juna u Beogradu

22:13


Route 011 sa ponosom predstavlja thrash metal atrakciju iz Brazila  Nervosa. Ovaj brazilski sastav čine tri devojke koje su za kratko vreme privukle ogromnu pažnju svetske metal javnosti svojim brutalnim thrash metal zvukom. Devojke će u okviru evropske turneje, kojom promovišu drugi album “Agony”, prvi put posetiti Srbiju, pa će ovo biti odlična prilika da se metal fanovi uvere zbog čega je ovo jedan od traženijih metal bendova današnjice. Da stvar bude dodatno zanimljiva, ovaj koncert će se 23. juna održati na brodu "Les enfantes terribles  Grozna deca" (Bulevar Vojvode Bojovica 5, na keju 25. maj). Kao podrška nastupiće novosadski thrash-black metal sastav Wolf’s hunger, zatim hrvatski death metal sastav War-head, kao i još dva benda sastavljena isključivo od člananica lepšeg pola: Jenner i Nemesis. Cena karte je 700 dinara, u pretprodaji preko DD Tickets.


Nervosa je all-female thrash metal sastav čija popularnost iz dana u dan sve više raste. Bend je oformljen u Sao Paolu 2010. godine. Dve godine nakon osnivanja, grupa objavljuje demo i snimaju spot za numeru “Masked Betrayer”. Pomenutim spotom, bend dobija ogromnu pažnju svetske metal javnosti i ugovor sa jednim od najvećih metal izdavača – Napalm records. Debi album “Victim of yourself” objavljen je 2014. godine i dobija veoma dobre ocene u svetski poznatim metal magazinima Terrorizer, Rock Hard, Metal hammer itd. Nakon toga, Nervosa kreće na turneju po Latniskoj Americi a zatim i po Evropi. Drugi album “Agony” ugledaće svetlost dana 3. juna a izdavač je i ovoga puta Napalm records

War-head je bend koji nije potrebno posebno predstavljati domaćoj publici. Ovaj odličan thrash-death metal sastav iz Osjeka je već više puta nastupao u nekoliko gradova Srbije i imaju izgrađenu bazu fanova. Momci će i ovog puta predstaviti svoju viziju thrash-death metala koji ih je učinio jednim od najcenjenijih metal sastava sa prostora bivše Jugoslavije.

Wolf’s hunger – Kultni novosadski thrash-black metal sastav takođe ne treba posebno predstavljati. Svojim beskompromisnim thrash-black metalom inspirisanim srpskom istorijom i slovenskom mitologijom, ovaj sastav ima već bazu tvrdokornih fanova. Momci trenutno završavaju drugi studijski album "Bež'te živi vraćaju se mrtvi".


Jenner predstavljaju mlade nade domaće metal scene. Ove devojke su za kratko vreme skrenule pažnju na svoj odličan old-school thrash-speed metal i sa nestrpljenjem se očekuje njihov album prvenac. Kao glavne uzore navode Anthrax, Overkill, Exodus, Agent Steel, Space eater, Alitor



Nemesis – još jedan od domaćih bendova od kojih se puno očekuje u budućnosti. Trenutno su jedini all-female melodic death metal sastav u Srbiji. Devojke su krenule sa radom 2013.godine svirajući obrade poznatih metal sastava poput Arch Enemy, Kreator, Death, Pantera… Bend radi na autorskom materijalu a ovih dana su objavili spot za pesmu “Vengeance”.



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »