Kill Her First – "Born to be strong" [recenzija]

16:25
Kill Her First – "Born to be strong"
Released 29. 03. 2016.
Label: Krod Records
Genre: Punk / Hardcore
Review: Tihomir Škara


Kill Her First je nemački, skoro potpuno ženski punk-rock / HC bend. Njihovo prvo izdanje je EP objavljen krajem marta ove godine – "Born to be Strong". Četiri numere, sa prosečnim trajanjem od tri i po minuta sasvim su dovoljan sadržaj ovog EP-a. Zapravo, stičem utisak da su upravo pogodili onu ključnu dužinu skraćenog izdanja – ni dugačko, ni prekratko, a zanimljivo i dinamično.

Ženski vokal je neprikosnoven, prosečni slušalac možda neće ni primetiti da je u pitanju žensko, kao što smo u obrnutom slučaju mislili da "Stayin’ Alive" benda Bee Gees peva žensko, a u stvari nije. Bubnjar kroz celo izdanje ostaje najbliži hardcore-u sa blast beat ritmovima, dok su gitarski rifovi na granici punk-rock-a i alternative u stilu Foo Fighters-a recimo. Produkcija je zadovoljavajuća, mada kad se ovaj zvuk odvrne do daske, retko ko vodi računa o detaljima i sitnicama.

Ne znam kako da nastavim recenziju, kad zaista nemam zamerki za ovo izdanje, četiri pesme, svaka zvuči kao radijski singl, u suštini melodični hardcore, recept za kvalitet koji prihvataju i tvrđi i blaži slušaoci. Izdanje je kratko, te vrlo brzo prolazi čak i ako ga okrenete više puta, pa vam preporučujem da ga obavezno preslušate.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »