UPOZNAJTE KO SU OPAKI JAHAČI VATRENIH RIFOVA IZ PAKLA

20:40

Nakon nekoliko godina bezuspješnog traženja istomišljenika, konačno, krajem 2011. godine okupio se ovaj opaki trojac. Njihov početak stvaranja obilježile su maratonske probe i sešni u rupi u kojoj su svirali i stvarali svoj danas već prepoznatljiv zvuk. Teški, brzi, žestoki rokenrol. Njihovu glazbu mnogi svrstavaju u spid-rok, pank-rok, hard-rok, a oni svoj stil zovu rok z mudima. 
Shvaćajući koliko je žestoki rokenrol marginaliziran posljednjih godina ovaj opaki trojac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim rifovima i vratiti rokenrolu njegov pakleni sjaj. 

Revoltirani rokom koji je zavladao, rokom bez ideje i motiva pokušavaju se boriti protiv rok učmalosti svojim angažiranim rokom  rokom sa stavom. Njihovi tekstovi uglavnom govore o kritici medija, žutilu koje nas okružuje, zatupljivanju masa i borbi malog čovjeka spram korumpiranog sistema. 

Godine 2016. objavljuju prvi EP "Stado" koji sadrži pet pjesama i koje se sve mogu naći na Jutjubu.Postava

Peđa Gvozdić (vokal i bas gitara) – profesionalni glumac i kazališni redatelj koji je svojim "prljavim" vokalom upotpunio zvučnu sliku čvrstog, žestokog roka. Autor većine tekstova pjesama.

Marino Mihelić (el. gitara) – elektrofrik i svirač filingist, zanimljiv po svom pristupu glazbi i solažama koje su često improvizirane i ovise o trenutnoj atmosferi i energiji benda o trenutnom filingu.

Marko Ljepović (bubanj) – čudo od djeteta koje je karijeru bubnjanja započelo s desetak godina lupajući po kantama od boje i praška za veš dok jednom njegovu svirku nije slučajno čuo kućni prijatelj koji se oduševio njegovom vještinom sviranja te mu je poklonio set profesionalnih bubnjeva na kojima i danas svira. 


Godine 2016. pokreću festival "ROCK Z MUDIMA" kojim su dokazali da pravi rokenrol nije nestao. Festival je imao izuzetan uspjeh u Karlovcu što ih je nagnalo na organizaciju sljedećeg.
U svojoj kratkoj karijeri svirali su u mnogim gradovima, na nekim mjestima i po više puta. Karlovac (Mala Scena, Mods, River Pub), Zagreb (Hard Place, GKČ Črnomerec, Sax,Teatar ITD), Duga Resa (Mulj), Zaprešić (Bomber Bar), Varaždin (Green Bay), Sisak (SKHWAT)...

Do sada su nastupili slijedećim festivalima:
PickUp Music Festival – (KA)
2nd Biggest little rock festivalHard place (ZG)
Woodrock festival Skhwat (SK)
Mala škola rock and rolla – FINALE (demo fest) – Hard place (ZG)
GKČ Črnomerec (demo fest).

Više informacija i kontakt  facebook.com/opakijahaci.vatrenihriffova

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »