Teški srpski rok ponovo u Nišu: Rikošet, Decayed Earth, Balkan Revival

12:27
Dve sedmice posle svirke u klubu "Feedback", ista ekipa zakazuje novo druženje sa publikom u Nišu. Ovog puta, bendove Rikošet, Decayed Earth, Balkan Revival ugostiće klub "Black Stage", 3. juna 2016. od 22 časa. Ulaz na svirku je simboličnih 150 dinara.


Rikošet (stoner / progresiv rok) je grupa koja ima iza sebe brojne nastupe, čak i međunarodne. Radi se o tročlanom sastavu koji se pronalazi u progresivnom pravcu komponovanja sa žestokim zvukom hard-roka. Prvi album je snimiljen aprila 2013. godine i zove se ''Deset dinara pažnje u srebru'', a drugi album je snimljen maja 2015. nosi naziv ''Pravo na život''. Oba albuma su naknadno objavljena za Nocturne Media. Sastav čine Miloš Bjelobrk (gitara i vokal), Nenad Matekalo (bubanj i vokal) i Vukašin Davidović (bas gitara). Trenutno pripremaju materijal za novi album

Decayed Earth (alternativ metal) je grupa koja je nastala 2013. godine iz benda Radovi na putu, koji je formiran krajem 2007. godine i iza sebe ostavio dva albuma. Inspiracija za nastavak rada pod drugim imenom i snažnijim zvukom dobili su opštim stanjem u svetu, gde su izgubljene sve duhovne vrednosti i sve se svodi na novac i apsolutnu kontrolu svakog pojedinca. Treba napomenuti da su momci iz ovog sastava trenutno u fazi snimanja prvog albuma, kao i da je njihov pesma "Kažu" proglašena najslušanijim singlom 2015. godine po izboru čitalaca našeg fanzina. Sastav grupe čine: Aleksandar Petković Freddy (vokal i gitara), Aleksandar Dimitrijević (vokal/gitara), Bratislav Vukadinović Bata (bubanj) i Miloš Dimitrijević (bas gitara).

Balkan Revival (pank-rok) je grupa koja se sastala posle 20 godina. Devedesetih su nastupali po jugu Srbije, prepoznatljivi po kombinaciji bluz rifova i melodija sa pankerskom energijom i ritmom. Zbog političko-socijalnih pesama bend biva ugušen u svom radu od strane tadašnjeg režima i prestaje sa radom '96. godine, održavši poslednji koncert u sali bioskopa u Vlasotincu. Osnivači grupe su gitarista, tekstopisac i autor muzike Milan Calić i vokal Miloš Petković, a ostatak benda je osvežen mladim članovima: Miloš Dimitrijević (bas gitara) i Bratislav Vukadinović (bubanj). Sastav je leskovačko-vlasotinački i posle duže pauze prvi put je nastupio ove godine u klubu Underground u Vlasotincu. Ubrzano pripremaju materijal za snimanje u studiju.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »