Beograd i Split zajedno u novom spotu benda Plutonia

16:29

Beogradski rok bend Plutonia, 26. aprila u prepunom klubu Showroom, predstavio je spot za novu autorsku numeru "Sanjam". Promociji su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz sveta muzike i umetnosti, kolege muzičari iz bendova Neverne Bebe, Kraljevski Apartman, Point Blank, Atlantida, kao i popularni glumci Vesna Čipčić i omiljeni beogradski Splićanin Aljoša Vučković.


Pre emitovanja spota, publici su se obratili frontmen Plutonie – Zlatko Bokun, Jadranka Janković (poznati rok novinar), Marijana Rajić i Milan Đurđević. Jadranka Janković je bila impresionirana spotom: “Uspeli su da naprave zvuk koji predstavlja Plutoniu u pravom svetlu. Oduševljena sam ženskim vokalom koji iznosi čitavu snagu Plutonie na pravi način.” Klavijaturista Nevernih Beba, koji je inače radio produkciju pesme "Sanjam", skromno je prokomentarisao svoj doprinos razvoju Plutonie: Ja sam bio samo katalizator između ideje i realizacije ovih ljudi punih entuzijazma za rokenrol i uvek ću ih sa zadovoljstvom podržati” – rekao je Đurđević, a zatim se na klavijaturama pridružio Plutoniji i svojom energijom upotpunio premijerno izvođenje nove pesme.



Lider i gitarista benda – Zlatko Bokun, inače poznati beogradski abdominalni i laparoskopski hirurg, objasnio je svoj doživaljaj nove pesme i spota: "Ovo je za mene ostvarenje sna, budući da sam rođen u Splitu, pesmu i spot doživljavam sa posebnom emocijom, spajajući dva sveta u kojima sam odrastao.

Rokerska balada, modernog izraza i čvrstog tempa za koju je je video spot snimljen na relaciji Split – Beograd, na nesvakidašnji način povezuje ova dva, geografski udaljena ali po mentalitetu veoma slična grada. 

Plutonia je ovdašnjoj publici odranije poznata kao veoma uspešan "kaver" bend, koji je do sada nanizao preko 500 klupskih nastupa. Od 2014. godine započinju rad na autorskom materijalu, a iste godine snimaju zapaženu pesmu "Vatra". Plutonia potpisuje i angažovanu pesmu "Beleg na duši" koja je snimljena u sklopu humanitarne akcije za pomoć ženama, žrtvama porodičnog nasilja "Svaka kuća  sigurna kuća", u kojoj su učešće uzele brojne poznate ličnosti. Bend je trenutno. Članovi benda aktivno rade na pripremi prvog autorskog albuma čije se izdavanje planira za jesen ove godine.  

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »