EVOLUCIJA objavila album "Igra počinje"

10:21
Izvor: Rockomotiva
Nakon godina predanog rada i odricanja porodica Marinjes konačno je privela svoj novi kapitalni rad kraju. Juče, 15. marta, pušten je u prodaju drugi studijski album gotik metal grupe Evolucija pod nazivom "Igra počinje", kao i novi video singl za pesmu "Nisam za tebe ja".


"Igra počinje" se pojavila u fizičkom (CD) i digitalnom formatu pod etiketom Evolucijinog višegodišnjeg izdavača Take It Or Leave It Records. Autori kompletnog materijala su Ilana Marinjes von Arx i Dragiša Marinjes, dok su stihovi delo banjalučkog pesnika Darka Mitrovića. Album je, po najvišim svetskim standardima producirao i gitarski začinio i opčinio slavni Dragan Urošević Uroš (ex Osvajači, Epilog), a "iskovan" je u poznatom kragujevačkom studiju Doma omladine. Za miks pultom komandovao je jedan od najboljih metal snimatelja regije Ivan Ilić.

– Veoma se radujemo izlasku albuma i sa velikim nestrpljenjem smo čekali današnji dan. Što se tiče samog materijala, trudili smo se da ponudimo nešto novo na našem tržištu, a da nije na engleskom. Mi apsolutno verujemo u njegovu snagu i volimo da verujemo da ima još podosta onih koji će se naći na našim, pre svega, emotivnim frekvencijama. Slušaoci su željni dobre muzike, zato su bendovi iz '80. godina još uvek popularni, jer su stvarali prepoznatljivu muziku sa pedigreom. Nije važno šta nam donosi nova tehnologija, ljudi su ostali isti – željni dobre poruke i potpunog predavanja nečijoj kvalitetnoj muzičkoj priči. Trudili smo se da nam muzika bude melodična, da pesme budu stvarne, da ti prilaze bliže kao slušaocu i da prodiru dublje – zato što su realne, nastale iz našeg iskustva – gotovo u jednom glasu, preplićući se, izgovaraju Ilana i Dragiša, vidno uzbuđeni pojavom svog dugo čekanog novog diskografskog dela.

Album je dostupan na digitalnim platformama: Deezer i GooglePlay.



Da zemljotres nikada ne udara samo jednom, u paketu sa albumom "Igra počinje" pušten u javnost, treći video singl načinjen za pesmu "Nisam za tebe ja". Kompletan autor i ovog gotik video rada je nagrađivani autor Davor Ristić (DigitalArt Studio) uz dragocenu asistenciju Slobodana Todorovića. Ristić stoji i iza dizajna za luksuzni omot fizičkog izdanja albuma.


Biografija
Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. godine basista Dragiša Marinjes. Muzički, Evolucija je sazrela u krajnje slojevitoj mešavini simfo i gotik metala povezanoj sa bleštavim uticajem srpskog etno senzibiliteta. Jednostavno – prilično je teško klasifikovati ih egzaktno.
Godine 2007. objavili su album prvenac "Baklja slobode", za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It Records.
Video singl za pesmu "Kralj" obelodanjuju iste godine. Značajan podstrek daje im i činjenica da su i video kao i kompletan album često hvaljeni od strane specijaliziranih srednjoevropskih metal publikacija. Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj (Montreux jazz festival).
Na talasu popularnosti Evolucija stvara i realizuje noseću temu "Pale Rider" za nemački film "Templari". Video rad "Pale Rider" sastavljen je od kadrova iz pomenutog filma, producenta i redatelja Andreasa Lefflera, snimljenih na ruševinama dvorca u Zell-u. Evolucija nastupa i kao počasni gost na filmskoj premijeri u Minhenu. 
Novu stranicu u karijeri Dragiša otvara 2014. godine, kada i zvanično objavljuje da je baza benda nadalje u potpunosti vezana za Ćupriju i, zajedno sa svojom lepšom polovinom, pevačicom Ilanom stvara kapitalno novo diskografsko ostvarenje, pod imenom "Igra počinje".
Članovi Evolucije:Ilana Marinjes von Arx – vokal
Dragiša Marinjes – bas gitara
Stevan Miletić – solo gitara
Branimir Kojadinović – ritam gitara
Marko Marković – bubnjevi 


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »