SLEPO CREVO: Singl "Rijaliti" kao najava debi albuma

09:59
Pre petnaestak dana, na našim stranicama osvanula je prva pesma leskovačkog pank benda Slepo Crevo, posvećena lokalnom fudbalskom klubu. U međuvremenu, momci su nastavili sa radom i kao rezultat toga stigla je nova numera – "Rijaliti".


Leskovački pankeri ovom pesmom najavljuju izlazak debi albuma, koji bi pod nazivom "Apendektomija" trebalo da se pojavi u toku 2016. godine. Za one neupućene, album je dobio naziv po stručnom nazivu za operaciju upale slepog creva, što je sasvim jasna asocijacija na ovaj bend. 
Pesme za 'Apendektomiju' se uveliko snimaju i kroz par meseci planiramo da završimo ceo album. Na njemu se mogu očekivati stvari u Oi! fazonu, klasične prljave pank pesme i jedna stvar u ska ritmu. Album se snima u "Acid House" studiju u Leskovcu  – izjavljuje vokal benda Bogdan Janković.


Najnoviju pesmu nije potrebno previše objašnjavati, jer i naslov dovoljno govori. Pošast zvana rijaliti programi u poslednjih desetak godina preplavila je programske šeme na gotovo svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Trend koji se dosta ranije uspešno "primio" u zemljama Zapada kao sredstvo manipulacije i preoblikovanja kulturnog identiteta čitavih naroda, prekopiran je i u naše elektronske medije. Problem je i više nego ozbiljan i stav "osvešćene" manjine da sve ovo treba ignorisati totalno je pogrešan. Rijaliti programi su metastazirali sa televizijskih ekrana u sve ostale medije, a preko njih i u svakodnevne živote apsolutno svih ljudi. Čak i oni retki koji ne prate ovaj format, na silu su informisani o događanjima u ovim programima. Najveću posledicu snose deca – neformirane ličnosti, koja su u udarnim terminima izložena scenama eksplicitnog nasilja, još eksplicitnijeg seksa i drugih oblika nepristojnog ponašanja, koji se kroz taj format predstavljaju kao sasvim prihvatljivi i legitimni obrasci.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »