Radio Aktiv i Geby ekranizovali pesmu "Ovo nije san"

16:38
Ska/reggae osmerac Radio Aktiv sastavljen od glazbenika iz Zagreba i Pule snimio je videospot za pjesmu „Ovo nije san“. U ovom zaraznom hitu na vokalu im se pridružila Martina Geber – Geby, prošlogodišnja dobitnica Porina, a to je ujedno i prva vokalna suradnja benda u dosadašnjem radu. Jura Troje, koji je već surađivao s Radio Aktivom na spotovima „Vrtimo se“ i „Jure, žure“ , i ovaj je put zaslužan za scenarij i režiju, a za montažu i snimanje pobrinula se Mateja Ilijašev. Koreografija i ples koji su se savršeno uklopili u interijer tzv. Lovačke sobe u Shock Show Industry-ju („Katran“) djelo su Sare Piljak.

– Dok sam pisao pjesmu, duet mi nije bio ni na kraj pameti, možda zato što je tekst malo osobniji i intimnijeg karaktera, iako je, kasnije će se ispostaviti, dovoljno univerzalan i za muško-žensku interpretaciju. Geby, s kojom se već dugo poznajemo, bila je logičan izbor, a ona je našu ponudu objeručke prihvatila. Vjerujem da će se većina slušatelja pronaći u ovoj pjesmi jer ona primarno govori o svakodnevnim unutarnjim borbama i dilemama. Glazbeno smo se malo poigrali s drugačijim zvukom i jako smo zadovoljni kako je pjesma u konačnici zazvučala, rekao je autor pjesme Brane, pjevač i gitarist benda.



Martina Geber Geby sve je viđenije lice na domaćoj glazbenoj sceni, a nakon velikog hita s Grettom „Malena“, ovo joj je drugi značajniji duet. Brane je predložio suradnju zato što je htio da i njegova pjesma osvoji Porin za vokalnu suradnju, a znamo koja je dobitna formula za to. Odličnu pjesmu je već imao, kao i super bend. Falio mu je još sufiks feat. Geby u naslovu singla. Tako da, mislim da je sasvim logično da je baš mene pozvao da mu se vokalno prdružim u ovoj pjesmi ha ha. Šalu na stranu, pjesma me stvarno oduševila na prvu. Odmah me zarazio njen plesni disco ritam i melodičnost. Tekst je smislen (što nije tako često pojava ha ha) i mislim da svi ponekad razmišljamo o tome da „prespavamo“ život, izjavila je Martina.

„Ovo nije san“ je treći singl s albuma “Stvarnost između reklama” (Aquarus Records / Spona, 2015). U gotovo pet godina postojanja Radio Aktiv je skrenuo pažnju na sebe kvalitetnom svirkom koja uvijek izaziva ples i pozitivne vibracije kod publike, ali i osvajanjem "Fender Mega muzika" nagrade za najbolji mladi bend u 2013. ili nominacijom za "Porin" u kategoriji najbolji novi izvođač“ u istoj godini. Posljednji album podigao je ljestvicu u kvalitativnom i produkcijskom smislu te naišao na dobar prijem, kako kod kritike, tako i publike.




Izvor i foto: Hangtime Agency

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »