HARDCORE RIOT 8. januara u Tuzli: Bugarska Skupština, Wardakhin i Urban Instinkt

17:42
U petak, 8. januara 2016. u tuzlanskom Domu mladih "Palma", održaće se hardcore svirka tri benda. Pored domaćina – Urban Instinkt, nastupiće i gosti iz Hrvatske: Bugarska Skupština i Wardakhin. Početak svirke zakazan je za 21 h, a ulaz je 4 KM.


Wardakhin

Wardakhin je vukovarski hardcore bend nastao 2006. godine. Njihove pesme odraz su stanja svesti mladih ljudi u postratnom gradu. Članovi benda su i osnivači Vukovarske Udruge Kulturnog Aktivizma (skraćeno VUKA) koja se bavi pokretanjem i promocijom underground kulture u gradu Vukovaru. Imaju dva snimljena albuma: "Masovni atentat" (2009) i "Robovi malog ekrana (2012).

Bugarska Skupština

Osječki hardcore sastav. Iza sebe imaju solidan diskografski staž. Objavili su jedan demo, četiri studijska albuma i par singlova. Čitavu diskografiju ovog benda možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Urban Instinkt

Urban Instinkt postoji od 2010. godine, zasnovan na temeljima, slobodno možemo reći, kultnog tuzlanskog benda HIV, koji je sa svojim singlom i video spotom "Ulica je zlo" pomeo sve početkom 2000. godine. Nakon tog perioda bend je pretrpio dosta promena, da bi u 2014. godinu ušao sa izmenjenom postavom, te dosta brže i žešće, za razliku od prethodnih godina. Bend trenutno snima novi album koji će da stavi tačku na sve prethodne demo snimke, eksperimentisanja i muzičke projekte. Album bi trebao da bude gotov do kraja leta 2016. godine.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »