Trula Romansa – Trula Romansa (recenzija)

21:38
Trula Romansa – "Trula Romansa"
Released 20. 12. 2015.
Label: DIY, Free Download
Genre: Punk
Review: Dejvid

Bend koji je oformljen sredinom 2015. godine, kao nastavak priče Miki Pirs, ovih dana objavio je prvi album, jednostavnog naziva „Trula Romansa“. Već smo imali priliku da poslušamo EP sa šest pesama, a na prvom albumu o kome sada pišem, pored tih stvari, nalazi se i pet novih. U startu su me razočarali, jer sam očekivao potpuno novi materijal, ali, ko mene pita.

Ono što me raduje je činjenica da i te (uslovno rečeno) stare pesme sada zvuče za nijansu bolje, a celina od osamnaest minuta muzike je jedno sasvim korektno izdanje kome trenutno ne mogu naći nijednu manu. Produkcijski gledano, album zvuči perfektno, što sam i navikao kada se radi o produktima Saleta i studija „Mašina 23“. Pun, čist zvuk u kombinaciji sa „prljavim“ vokalima i tu jednostavno govoreći – nema promašaja. Tekstovi su mahom duhoviti, zajebantski, ali, provuče se tu i tamo poneka ozbiljnija poruka, koja natera čoveka da stane i razmisli. Omot je jednostavan, minimalistički i kao takav savršeno odslikava naziv benda i teme o kojima pevaju. Posebne pohvale za buklet, koji dolazi kao „pdf“ sa propratnim tekstovima, i prava je šteta što se materijal (verovatno) neće pojaviti na nekom nosaču zvuka.

Na kraju, siguran sam da ovo nije najbolje što momci umeju. Nepisano je pravilo da bendovi tek na drugom albumu daju ono najbolje. Ako hoćete poređenja, setite se Birtijinog „Solotrinkera“ ili genijalnog „Samo budale i konji“ od Miki Pirsa. Ništa više ja tu ne bih dodao. 

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »