Proglašeni pobednici petog izdanja "Beogradskog autorskog rok festivala"

19:11
Na ovogodišnji BARF prijavilo se preko osamdeset bendova, a od tog broja njih četrdeset osam je ušlo u zvaničnu konkurenciju. Zbog velikog broja prijavljenih bendova, stručni žiri URMUS-a, je doneo odluku da umesto šest, koliko je bilo predviđeno propozicijama, na finalnoj večeri nastupi osam bendova. Festival je i ove godine bio humanitarnog karaktera i imao je za cilj prikupljanje sredstava za akciju “Krug sreće – rokerska žica za nasmejana lica”. Treba napomenuti da ulaz nije naplaćivan, već da su se sredstva prikupljala iz dobrovoljnih priloga.
Okončano je peto izdanje tradicionalnog "Beogradskog autorskog rok festivala – BARF". U finalnoj večeri koja je održana 13. decembra u beogradskom "Domu omladine" nastupilo je osam autorskih bendova u takmičarskom i dva u revijalnom delu.

Nagrađeni su sledeći izvođači:
Random (Beograd) – Prvo mesto na osnovu glasova stručnog žirija i nagrada u iznosu od 100 000 dinarakoju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend.
Violet (Kragujevac) – Po odluci žirija, najbolji izvođački bend; druga nagrada u iznosu od 50 000 dinara koju dodeljuje organizacija Prava Interpretatora (PI).
Trnje – Najviše glasova publike i treća nagrada, dvadeset pet sati snimanja u studiju "Mašina 23".
Skulch (Beograd) – Drugi bend sa najvećim brojem glasova publike, i četvrta nagrada, tj. video spot u produkciji kuće "Aleksandar Design". 

Pobednički bend "Random"

Takmičare je ocenjavao stručni žiri u sastavu:
Branka Glavonjić – novinar, urednik i voditelj emisije "Bunt", jedine emisije o rok muzici na medijskom javnom servisu Srbije;
Nenad Kuzmić – nekada muzički urednik najpopularnije beogradske radio stanice 90-tih godina "Radio Pingvin", a danas muzički urednik na "Radio Beogradu 202", koji je i medijski partner festivala;
Oliver Jovanović – muzički producent i vlasnik studija "O", koji postoji preko 30 godina i jedan je od naših najpoznatijih muzičkih studija;
Vladimir Negovanović – jedan od naših najpoznatijih gitarista, poznat po radu sa skoro svim najvažnijim rok grupama u Srbiji i ex-Yu;
Sanja Veličković – jedan od poznatijih pratećih vokala na našoj rok sceni, sa preko 20 godina iskustva u radu na radiju i drugim medijima, trenutno je content manager "Rock radija", koji je kao i "Radio 202", medijski partner i pokrovitelj festivala BARF 2015.

Izvor: www.urmus.rs

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »