SABOR ROKENROLA u Lučanima 21. avgusta

03:52



Ako se ne varam, do pre neki dan u opštini Lučani, odzvanjali su sasvim drugi "tonovi". Kad na masovnim medijima čuješ kako je blizu milion ljudi iz Srbije i ostatka sveta prisustvovalo nekoj manifestaciji u selu sa nešto više od hiljadu žitelja... ali da ne kenjam previše i da ne dajem publicitet tom događaju, već da u narednih nekoliko redova izrazim iskreno oduševljenje ovim što će se desiti 21. avgusta u Lučanima. 

Svakom je jasno zašto baš SABOR RnR-a, verovatno i samo vreme održavanja. Provokacija ili odgovor... Ili samo potvrda da NAS još uvek ima u svakom mestu, svakom delu ove zemlje. Nije fraza kad kažem da su Lučani imali solidnu hardcore i fanzinašku scenu 90-ih, kojoj su i veći gradovi mogli pozavideti (Energy Records label, Hard to the Core zine...). Ok, počinjem patetisati, a opšte je poznato da je patetika najveći neprijatelj u Srba, odmah iza promaje. 

Što se tiče bendova učesnika, ovde bih pohvalio organizatore zbog miksu različitih žanrova, a i starosti (da ne kažem popularnosti) izvođača. Da još jednom ponovim, svirka će se održati 21. avgusta sa početkom u 20h, mesto održavanja je bašta Doma kulture u Lučanima. Ulaz besplatan. Inače, ovo je prva godina, a kako organizatori na fejsbuku kažu, festival će biti tradicionalnog karaktera. 


UČESNICI 


RNDM je čačanski punk/rock bend. Postoje tek nešto više od godinu dana, svirali su u finalu prvog Bunt rok mastersa održanog ove godine, a pre mesec dana snimili su prvi singl "Opcije" 



Zaa iz Kruševca. Čak i da nikad niste poslušali ovaj bend, čak i da vam je njihov zvuk nepoznanica... verujte, neće vas ostaviti ravnodušnim. Reggae, ska, punk, jazz ili sve u jednom - objedinjeno vrlo moćnim, Sanjinim vokalom, već na prve tonove će vam dočarati zašto imaju status koncertne atrakcije. Ako ste ih propustili u Užicu, Vrnjačkoj Banji, ili ako su vam Nikšić (14. avgust) i Dubrovnik (15. avgust) daleko, eto prilike da ih čujete u Lučanima.



Iskaz - hip hop/funk/hc from Pančevo. Nisam upoznat sa radom ovog sastava, al, evo nešto najnovije od njih, spot za pesmu "Poslednji dan", kao omaž Ekatarini Velikoj: 



Ceo događaj će zaokružiti Atheist Rap, slobodno možemo reći - kultni punk bend iz Novog Sada. Šta da pišem o njima što oni nisu već rekli svojom muzikom za više od dve decenije trajanja. 


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »