STREETRIFFS FEST prerasta u ozbiljan punk festival

16:56
Prilično tendenciozan naslov za događaj koji tek ulazi u drugu godinu postojanja. Međutim, osvrnemo li se na prošlogodišnji festival, videćemo da ova tvrdnja itekako ima svoje uporište. Organizatori su publici u tri dana predstavili čak 15 bendova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.. Među publikom se još prepričavaju anegdote sa nastupa Šahta, Birtije, PogonBGD-a, debi svirke Jorgovana itd.
Ovog leta, organizatori su rešili da stvar podignu na viši nivo, tako da će festival imati i svoj uvod u vidu nekoliko promo svirki. Kakvo je interesovanje za ovakav tip događaja u Beogradu, videćemo već 19. juna, kada će u klubu Sioux 2 biti održan prvi od promo koncerata.

Nastupaju:


Deponija Bend (Ćićevac) // U narodu poznat kao "one man tetris punk bend"; iza sebe ima 6 snimljenih albuma, jedan EP i jedan single album. Šta reći za ovaj bend, osim da je nastupao u svim mogućim gradovima i birtijama gde je moglo da se smesti nekoliko desetina alkoholičara i jedan USB fleš. Ispočetka zamišljen kao interna zajebancija jednog čoveka, najpre postaje jutjub senzacija, a potom, (ako se ne varam) od 2012. Deponija kreće i sa živim svirkama. Kako frontmen Marko Joković voli da kaže, bend se mnogo puta raspadao, naročito na samim svirkama, ali, evo već četiri godine Deponija uveseljava brojne fanove po Srbiji, Hrvatskoj, BiH (ne znam da li je nastupao u Crnoj Gori). Nadamo se da će (već) legendarni hitovi: To kume, Rođendanska, Neću čaj, Facebook, Ljubav preko četa..., uskoro dobiti konkurenciju u novim pesmama, kojih nema još od 2012. godine. 

Mister No (Beograd) // Punk-rock bend iz 90-ih, koje je nakon decenijske pauze ponovo na sceni. O njima smo već pisali u proteklom periodu. Singlom Šminkerica, najavili su izlazak petog studijskog albuma, koji će nositi naziv Vrata su odškrinuta treba ih samo šutnuti. Svakako sjajna prilika za nešto stariju publiku da se podseti ovog benda, a i mlađi će sigurno imati šta da vide i čuju.

Žuta Minuta (Beograd) // Streetpunk bend, čiji su članovi, uzgred rečeno, i ogranizatori ovog festa. Na prošlogodišnjem festivalu premijerno su nastupili u novoj postavi, sa kojom planiraju izdavanje trećeg studijskog albuma. Na ovoj stranici smo već imali priliku da čujemo najavni singl Nije mi žao.

Gavrilo Princip (Smederevo) // Tročlani punk sastav iz Smedereva koji ove godine obeležava deceniju postojanja. Pamtimo ih i po nastupu na prošlogodišnjem Streetriffs-u. Na samom početku postaju prepoznatljivi po himni za lokalnu navijačku grupu Ultra Semendria, koja je nastala kao svojevrstan vid podrške ljudima koji su se borili protiv brojnih nepravdi u klubu i samom gradu. Do sada su snimili dva albuma: Najebali i Vi imate moć, mi imamo noć. Takođe, i Gavrilo Princip je ovih dana u studiju, tako da uskoro možemo očekivati i njihov treći album.




Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »