KONCERTI NA ZIDIĆU I OVOG LETA ISPRED DOMA OMLADINE BEOGRADA!

09:38
Ponovo radi "Zidić", kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Koncerti na "Zidiću", muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote od 20 do 21 čas biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovojedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!


Koncerti na Zidiću – jun 2016.

Plato Milana Mladenovića – subota, 18. jun, 19:00
Uvodni događaj sa grupom S3ngs (Hrvatska) 

S3ngsi su zagrebački bend aktivan na sceni od 2006. godine. Izvrsno prihvaćen prvi album "Moderno trijezan" 2010. godine postavio im je posebno mesto na sceni nezavisnim singlovima Disciplina i Univerzalka dok tri godine kasnije izlazi drugi, složeniji album "Costa S3ngsia" gde iz pank-rok zvuka traže nove forme igrajući se sa raznim stilovima brit-rok škole, instrumentima i stilovima. Miks na albumu "Costa" uradio je Srđan Sekulović Skansi, pa sa tog albuma u radijski etar stižu uspešni singlovi "Dođi", "Na more", "Hodao on", "Što su jutros napravile" i "Samo Štetiti". 

Poslednjih devet godina S3ngsi su svirali u Areni Zagreb sa Hladnim pivom, Domu sportova sa Manu Chao, INmusic festivalu 2010. i 2013. godine, kao i u većini klubova širom regije. 

Danas S3ngsi sviraju mešavinu rock/brit-pop/yu-punk-rock/indie zvuka koju vešto kombinuju sa višeglasnim pevanjima, praskajućim gitarama, melodiozinim refrenima, synth formama, te svirkom začinjenom toplom energijom i oštrim izvođenjem.

Trenutno su u fazi spremanja trećeg albuma "Lesi se vraća krući", a do tada publiku čeka dugi niz novih singlova. Trenuno je aktuelan singl Da li će te čekati koji je izašao pod okriljem OSA Media.

S3ngse čine Frenkie, Lič, mR i Čaka-47, a možete ih pratiti preko Fejsbuk stranice.
_______________________

Plato Milana Mladenovića – utorak, 21. jun, 20:00
Svetski dan muzike
NEZAPOSLENA GAMAD

Braća blizanci, Stefan i Nemanja Katić rođeni su 1999. godine, završili su nižu muzičku školu, odsek gitara, a sa bendom Nezaposlena gamad nastupali su u Dangubi, Kuglašu, Vrtoglavici, u Petoj beogradskoj gimnaziji, Prvoj beogradskoj gimnaziji i u podrumu Steve Vagnera.

Članovi benda su: Ognjen Lupšić (vokal i gitara), Stefan Katić (gitara), Nemanja Katić (bas gitara),Veljko Lazić (klavijature) i Jelisaveta Todorov (bubnjevi).

Repertoar im za sada čine obrade velikih svetskih i ex-yu rock hitova.
_______________________

Plato Milana Mladenovića – petak, 24. jun, 20:00
PSI 

Bend PSI je novi psychobilly-gothabilly bend na domaćoj sceni, nastao je krajem prošle godine, ali postavu čine muzičari koji su već dugo godina prisutni na sceni: Jovandeka (Grandpa Candys aka Čikine Bombone), Dane (Issues of Life, Lucky Marcell & The Ramblin’ Three) i Terza (S.U.S., 888, Potres, Antifrizz). Ova imena predstavljaju dovoljno respektabilan niz, koji bi morao da zainteresuje svakog ljubitelja energičnog, plesnog rokenrol zvuka.

Posle svega nekoliko nastupa jasno je da su PSI veliko osveženje i buduće značajno ime gradske klupske scene. Donose nam zapaljivu mešavinu zaraznih ritmova i melodija, sa tekstovima na našem jeziku, po čemu su jedinstveni.

Koncerte na "Zidiću", sezona 2016, počinjemo u eksplozivnom rockabilly maniru, za brzu igranku ispred Doma omladine Beograda!


_______________________

Plato Milana Mladenovića – subota, 25. jun, 20:00
THERE

Put kojim su članovi benda There išli da bi završili novi album bio je veoma dug. U svojoj osnovi, ceo je zamišljen kao nastavak prvog EP-a, "Session 4.", kao i priče koja se spontano razvila oko same muzike. Album je, ipak, priča za sebe, i na slušaocu je da sam razotkrije njegove skrivene misterije. Prvi LP "Chasing the Basics" je, pored svega, instrumentalno putešestvije; počinje gde god želite da počne i može vas odvesti gde god želite (ili ne želite) da odete. Opustite se i uživajte u vožnji.

Mnogi i raznovrsni uticaji ostavili su svoj trag i oblikovali zvuk benda. Od pionira prog-roka 70-ih, pa sve do modernijih zvukova post-roka, kao i iz celog perioda između, prikupljli su momente, scene i note. Frenetični ritmovi, distorzija, sanjive melodije i atmosfere, uz samo prstohvat dobre stare klasične muzike – to ćete sigurno naći kada počnete da JURITE OSNOVE KROZ KOSMOS. 

There je petočlani instrumentalni bend iz Niša. Članovi benda su: Pavle Dinić (klavijature), Marko Mitić (bas), Uroš Kostić (gitara), Janko Džambas (gitara), Luka Bašić (bubnjevi). Gostovali su: Nikola Trkoš (perkusije na pesmi "Equilibrioception") i Mladen Marjanović (efekti na pesmi "Equilibrioception"). Album je snimljen u klubu Feedback u Nišu, tokom februara 2015. Za mastering je bio zadužen Miloš Drobnjaković, snimanje i miks je uradio Mladen Marjanović u Sound Guru Studiju i studiju Šamarčina, a tehničar tokom tog procesa je bio Robert Telčer.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »