OTVORENI PRELOM: Stigla besplatna "Samokontrola"

18:24
Otvoreni prelom je anarho-pank bend iz Sente, malog grada na severu Srbije. Bend je osnovan 2008. godine i od samih početaka svoj rad baziraju na izvođenju autorskih pesama. Godine 2010. u sopstvenoj režiji snimili su "živi" album "Totalna agresija", na kome se nalaze zapisi sa njihovog nastupa na Drunkenstein fest vol. 1.

Nakon velikog broja svirki i učešća na festivalima, što u Srbiji, što u inostranstvu, ekipa je odlučila da publici pokloni prvi studijski album pod nazivom "Samokontrola". Na ovom izdanju nalazi se 14 kompozicija, koje predstavljaju presek njihovog dosadašnjeg rada. Materijal je sniman u subotičkom Studiju 11, dok produkciju potpisuje Vladimir Grujić Gruja. Za izradu omota postarao se izvesni Punkerstein, a treba dodati i to da je album postavljen na besplatno preuzimanje.



Tekstovi Otvorenog preloma uglavnom su inspirisani svakodnevnim dešavanjima i problemima koji se dešavaju unutar našeg društva, grada i države, pa i balkanskog problematičnog perioda iz devedesetih godina. Sviraju u postavi: Mićo Krnjac (vokal), Milan Simić (gitara i prateći vokal), Kristian Bakalić (gitara), Tihomir Vojnić (bas) i Nyerges Tamas (bubnjevi).

Izvor: http://otvoreniprelom.blogspot.rs

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »