Moca i Biznismeni "isposlovali" prvi album

14:58
Prva asocijacija na Sarajevo po pitanju muzike je čuvena pop škola sedamdesetih i osamdesetih, kao i sevdalinka – autohtoni bosanski žanr u narodnoj muzici. Što se tiče pank muzike, u poslednje vreme smo imali priliku da pratimo rad sastava Das Ist Walter, koji je snimio par singlova, a uskoro planiraju rad i na albumu.


Bend Moca i Biznismeni je nepoznanica i za nas što malo intezivnije pratimo regionalnu scenu. Iznenada i niotkuda, juče je svetlost dana ugledao njihov prvi album "Biznis pank" na kome se nalazi devet numera. Ovo izdanje karakteriše čvrst rok zvuk koji naginje prema panku, dok u pojedinim pesmama (recimo u naslovnoj) javlja se i ska ritam. Album je u celini duhovit i zajebantski, sa čestim uplivima ironije ("Sanjao sam Miljacka je čista / sanjao sam Sarajevo blista...").

Moca i Biznismeni su formirani 2010. godine. Sviraju u sastavu: Moca (vokal), Denza (bas), Zlaja (bubanj) i Ćata (gitara). Kao što već rekoh, "Biznis pank" im je debi izdanje, ujedno i naziv za stilski žanr. Za prvi album, više nego odlično urađen posao.

Album je dostupan na YouTube i BAndcamp muzičkim servisima. Preuzimanje besplatno, a ako imaš love, baci momcima koji euro za pivo. Zaslužili su.



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »