DECAYED EARTH: "Kažu" singl godine po izboru naših čitalaca

13:42

Što bi se reklo, prvo pa muško. Vlasotinački sastav Decayed Earth prošlu godinu obeležio je prvim singlom "Kažu", koji je od strane naših čitalaca proglašen za singl godine. U veoma jakoj konkurenciji koju su činili deset bendova (inače, pobednika na mesečnim listama), već na početku, po broju glasova odvojili su se bendovi: Drum, Čvrge, Decayed Earth i Grešnici. Na kraju, u poslednjim danima, žestoka borba se vodila između poslednja dva pomenuta benda, gde su Grešnici ostali na drugom mestu, samo osam glasova iza pobednika.

01 DRUM – Iznad neba                                          /  72 votes
02 POČETNI ENTUZIJAZAM – Prazan i siv            /  6 votes
03 ČVRGE – Moj grad                                            /  84 votes
04 STRAH OD DŽEKI ČENA – Brisel                      /  2 votes
05 U ZMAJEVOM GNEZDU – Laži i bezakonje       /  9 votes
06 CRVENI KARTON – Buđenje                            /  11 votes
07 BRAT – Imamo li problem?!                              /  13 votes
08 THE ANT – Awakening                                       /  2 votes
09 DECAYED EARTH – Kažu                            /  216 votes
10 GREŠNICI – Maza                                           / 208 votes


Decayed Earth je relativno nov bend oformljen 2013. godine od strane članova nekadašnjeg sastava Radovi na putu. Pod tim imenom snimili su dva albuma, "A mogli smo da budemo dobra deca" (2009) i "Priče anonimnih putnika" (2011). Kako sami kažu, inspiraciju za nastavak rada pod drugim imenom i snažnijim zvukom dobili su "opštim stanjem u svetu gde su izgubljene sve duhovne vrednosti i gde se sve svodi na novac i apsolutnu kontrolu svakog pojedinca". Sviraju u postavi:
- Bratislav Vukadinović (bubnjevi / vokal) - Aleksandar Petković (vokal / gitara)- Miloš Dimitrijević (bas gitara)- Staniša Pešić (gitara)Singl "Kažu" je njihova prva pesma i predstavlja uvod na debi album koji bi pod nazivom "Divna zemlja" trebalo da izađe do kraja ove godine.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »