Izašao prvi broj elektronskog magazina za fotografiju "Grain"

16:12

Prvi broj elektronskog magazina za uličnu i dokumentarnu fotografiju Grain je online. Grain se na angažiran način bavi društvenim i tabu temama, estetikom ulice, pitanjima stigmatizovanih i marginalnih grupa. U prvom broju možete pročitati intervju sa doajenom fotografije Milomirom Kovačevićem Strašnim iz Sarajeva sa adresom u Parizu, reportažu iz Okružnog zatvora Bukavu u Kongu, priču o stanju na dječijem odjeljenju psihijatrijske bolnice u Chernivtsiju u Ukrajini, priču o džudistima sa posebnim potrebama iz kluba Shinsei iz Zagreba, priču o Nemanji Radičeviću, skejteru u invalidskim kolicima, ulične reportaže iz Beograda, Milana i još puno toga. Aspekt je na promociji i afirmaciji fotografa iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, ali su taođer, zastupljeni autori iz drugih djelova svijeta.
Magazin je nastao u produkciji Centra za rehabilitaciju imaginacijom iz Beograda i pojavljivaće se periodično, na mjesečnom nivou. 
Grain zajednički uređuju Marina Kovačević i Igor Čoko, a prvi broj, koji je izašao na čak 142 strane, možete pročitati ovde:

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »