Bučan Pas – novi regionalni muzički sajt

12:18



Bučan Pas je nova muzička platforma koju je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u muziku sa ciljem prikupljanja i promovisanja crnogorskog muzičkog stvaralaštva. Iako je fokus stavljen na crnogorski alternativni muzički izraz, svi zainteresovani autori iz regiona mogu se uključiti u projekat. 
Za sada su na BP predstavljeni crnogorski muzički autori i njihovi video i audio materijali. Sve je prezentovano u posebno dizajniranom okruženju u kojem je lako preslušati, pregledati i koristiti sadržaj, te ga dalje distribuirati ili djieliti preko socijalnih mreža. U dogovoru sa samim autorima, materijal je dostupan za besplatno preuzimanje ili samo za preslušavanje sa Bučnog psa. 
Posebna pažnja se posvećuje novim izdanjima koja se ističu u izdvojenoj sekciji na sajtu, a u dogovoru sa autorima koji odluče da svoje radove plasiraju putem ovog servisa, radi se i medijska kampanja i promocija.
Trenutno u bazi "Bučnog psa" postoji oko trideset bendova, a u narednom periodu ona će se popunjavati nedjeljnim ritmom. 
Sličan servis na ovim prostorima ne postoji, pa je ovo, nadamo se, regionalno zanimljiv projekat, sa potencijalom širenja svog sadržaja i aktivnosti u zemljama okruženja. 
Autori koji žele da budu prezentovani na "Bučnom psu" ili da se priključe volonterskom timu koji radi na platformi mogu da se jave putem mejla bucanpas@gmail.com ili Facebook stranice “starijeg brata” muzičkog portal Mulj (facebook.com/mulj.portal).
Osim ovoga ekipa koja stoji iza projekta počela je sa organizacijom miltimedijalnih događaja pod nazivom "Premotavanje". Tokom novembra treba da krene sledeći set ovih događaja, a negdje u tom period se očekuje i novo izdanje koje će biti jedan od najzanimljivijih albuma snimljenih u Crnoj Gori.
KONTAKT:
bucanpas@gmail.com
muljredakcija@gmail.com

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »