Konstruktivni dijalog o bendovima, izdavačima, publici... u novoj epizodi vloga HeadBang

14:22


Prethodna epizoda metal vloga HeadBang objavljena je pre nekih mesec dana i iskreno govoreći, nije donela ništa novo po pitanju koncepcije, a što već nismo videli u prvih šest epizoda. Međutim, najnovija, osma po redu epizoda je skroz drugačija od svega dosadašnjeg u radu uredničkog dvojca Žakija i Bagzija. Na prvom mestu, u potpunosti je izbačena koncepcija predstavljanja dva do tri benda u emisiji. Cela emisija je neki minut duža od uobičajenih i u potpunosti je urađena u formi dijaloga dva urednika. Na početku imamo mini uvodnik, gde se najavljuju sadržaji koje možemo pogledati u epizodi. To predstavlja veliki plus i napredak, jer kao što i oni sami kažu, svi pogledaju nekoliko sekundi nečega na jutjubu, zatvore "tab" i kažu "super je". Upravo taj uvodnik (koji može da bude napravljen i u formi trejlera za svaku epizodu) odlučuje da li će potencijalni gledalac ogledati ceo sadržaj ili će odustati u samom startu. 

Rubrika "Najgori omoti metal muzike" je takođe interesantna novina i predstavlja dobar smer i odskočnu dasku za naredne epizode. Rubrike tipa top 10 (nečega) zanimljive su i u pisanim medijima, a video forma pruža još više mogućnosti da se to upakuje u nešto zanimljivije za gledaoce. Centralni deo epizode predstavlja razgovor ili polemika na temu "scena u Srbiji". Urednici su diskutovali o bendovima (naročito je zanimljiva anegdota o jednom uobraženom bendu koji je tražio 350 jura za svirku), koncertnim klubovima, publici, izdavačima... O svim ovim temama smo napisali brojne kolumne na "Principu" i "Heli Čeriju", tako da je tematika uvek otvorena i nikad do kraja ispričana. 

Za kraj je ostavljena najava nastupajućih dešavanja, konkretno, u ovom slučaju, četvrtog izdanja HeadBang Mania festa u Požarevcu, koji će se održati 23. aprila. Sve u svemu, veoma kreativno upakovanih dvadeset minuta čije gledanje preporučujem, ne samo metalcima (kojima je HeadBang inače posvećen), već i ostalim muzičarima, bendovima, a naročito vlasnicima klubova i rokenrol publici.
Dejvid




Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »